Stichting CORE

CORE zet zich in voor de basisbehoeften van een ieder

Welkom op de website van STICHTING CORE

Stichting CORE is een politieke organisatie die zich wil richten op de basisbehoeften van een ieder. Stichting CORE is actief als dienstverlener in het kader van bewindvoering, juridische dienstverlening, handelsonderneming, een transportonderneming, vastgoed en wij zetten ons actief in voor onze medemens door middel van de USA CARE RIDE. Maar het belangrijkste politiek voeren en strijden voor de basisbehoeften van een ieder gefinancierd door deze ondernemingen zal de basis zijn van onze organisatie.

Heb jij een geschil met de overheid?
Gebruik het formulier hiernaast en we nemen contact met je op. 


Nieuws van CORE


Terug naar overzicht

18-11-2020

Blog: De toegankelijkheid voor de mindervalide, minder mobiele, Pernisser voor overheidsvoorzieningen #Pernis

#corona #discriminatie #mindervalide #Rotterdam
De toegankelijkheid voor de mindervalide, minder mobiele, Pernisser voor overheidsvoorzieningen

Er is vanuit #Pernis vaker een signaal uit gegaan naar de gemeente Rotterdam over de toegankelijkheid voor de mindervalide, minder mobiele, Pernisser. De afstand van een stadswinkel vanuit Pernis is zo’n voorbeeld.

Onlangs is het bloedprikken op de huisartsenpost in Pernis weg komen te vallen. De doktersassistente verwijst naar de post in Spijkenisse. De vrouw die zich bij ons meld is tegen de 90 en zegt. Ik ben een half uur onderweg naar de Metro. Dan met de Metro ben je 34 minuten onderweg. Vervolgens ben je als hoog bejaarde zeker 15 minuten weer aan de wandel. Kortom voor een simpel prikje van een paar minuten ben je minstens 168 minuten onderweg.

Voor een coronatest word je als Pernisser verwezen naar Feyenoord. De dame aan de telefoon vraagt, kunt u met de auto. Het antwoord was nee. Kunt u niet fietsen of lopen. Volgens google doet een gezonde volwassene ongeveer 149 minuten lopend over die tocht. Fietsend, als je op die leeftijd nog kan fietsen is 46 minuten over deze 13,53km. Feit is dat je niet met het OV mag. Ze gaan er vanuit dat er sprake is van een netwerk. Die moet je dan maar wel hebben. Je moet maar iemand hebben die tijdens kantooruren even vrij neemt en je naar de teststraat brengt. Je moet in isolatie maar je moet wel een ander vragen je te brengen, met de kans dat je die ook weer besmet. Lukt de auto, fiets en lopen niet moet je naar de huisarts die niet te bereiken is of tegenwerkt. Een geschil met een van de huisartsen in Pernis heeft tot gevolg dat je uitgesloten wordt van medische zorg in de regio vanwege afspraken van de huisartsen in de regio.

Kort samengevat als mindervalide, minder mobiele, Pernisser word je door de gemeente Rotterdam aan je lot overgelaten. De gemeente Rotterdam is benaderd maar was niet bereid om een reactie te geven.

https://www.facebook.com/STICHTINGCORE/posts/164993378599539Terug naar overzicht